Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.12.2022, 13:02

Основні міжнародні та українські новини у сфері кібербезпеки за грудень 2022 року

Кібербезпека об’єктів критичної інфраструктури (ОКІ) знаходиться в центрі уваги як національних суб’єктів, так і приватного сектору. Країни значно посилюють відповідальність та вимоги до ОКІ щодо обов’язкового інформування про кібератаки.

Кібернавчання стають все помітнішим інструментом злагодження дій різних стейкхолдерів в умовах кризових ситуацій. Очікується, що цей формат буде лише розширюватися, зважаючи на інтернаціоналізацію кіберзагроз, збільшення їх масштабів та географічного охоплення.

Фахівці з кібербезпеки впевнено вказують на те, що програми-вимагачі залишаться головним викликом 2023 року. Потужна кіберактивність змушує держави посилювати обов’язковість процесів звітування про кіберінциденти. Одночасно з цим все більше уваги приділяється і малому та середньому бізнесу.

Критична інфраструктура – все ще найбажаніша ціль для зловмисників. Кількість атак проти освітніх установ, лікарень, індустріальних гігантів, державних установ лише зростає.

Україна залишається у фокусі уваги російських хакерів. Також триває поширення їх кібердій за межі території України, постійні атаки з їх боку країн чи організацій, які підтримують українську державу. Вірогідною мішенню може стати глобальна енергетична інфраструктура. 

Більше про законодавчі зміни, ініціативи національних суб’єктів, тенденції, прогнози та аналітичні оцінки, міжнародні та українські новини у сфері кібербезпеки України за посиланням: кібердайджест