Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.08.2020, 15:41

Секретар РНБО України О. Данілов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерландів в Україні Й. де Мола з роботою НКЦК

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерландів в Україні Йеннеса де Мола з роботою Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України.

Під час зустрічі О. Данілов повідомив Й. де Молу, що з 2016 року НКЦК є ключовою державною структурою з виявлення, запобігання та реагування на кіберінциденти, а Указом Президента України Володимира Зеленського від 28.01.2020 №27 2020 «Про внесення змін до Указів Президента України від 27 січня 2015 року № 37 та від 7 червня 2016 року № 242», було суттєво посилено спроможності та покращено формат діяльності Центру.

За словами Секретаря РНБО України, НКЦК ефективно координує та контролює діяльність суб’єктів сектору безпеки і оборони, які забезпечують кібербезпеку у різних сферах – Держспецзв’язку, СБУ, Національної поліції, Національного банку, Генерального штабу ЗСУ та інших, а також залучає до діяльності кіберфахівців з приватного сектору.

Торкаючись питання протидії сучасним загрозам національній безпеці, О. Данілов підкреслив, що «сьогодні кібернетична та біологічна сфери стають передовими світового протистояння, і через 5-7 років класичні війни та ядерна зброя відійдуть на другий план».

У цьому контексті, на думку Секретаря РНБО України, «спільні зусилля партнерів у кіберпросторі дають колосальний результат», тому поглиблення практичного співробітництва між Україною та Нідерландами у сфері протидії кіберзагрозам та відбиття кібератак, зокрема, з боку РФ, є вкрай нагальним та перспективним.

О. Данілов висловив подяку нідерландській стороні за незмінну і стійку підтримку України на її шляху до відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованими територіями.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Нідерландів в Україні відзначив прогрес та досягнення України у напрямі побудови потужної системи кібербезпеки. Пан де Мол підтримав позицію Секретаря РНБО України щодо того, що гібридні загрози, зокрема, кібератаки на критичну інфраструкутру та цифрова пропаганда, сьогодні виходять на перший план, і взаємодія держав у цьому напрямку є важливою та необхідною.

Надзвичайний і Повноважний Посол Нідерландів в Україні висловив готовність розширювати та поглиблювати співпрацю з нашою державою у сфері кібербезпеки, зокрема, у питаннях обміну інформацією про кіберінцидети, обміну практичним досвідом та надання експертної підтримки.

Фотогалерея