Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаОфіційні документиУкази Президента України№ 151/2022 / 2022-03-19

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави"

Відповідно до статті 107 Конституції України:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави".

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

19 березня 2022 року

Введено в дію
Указом Президента України
від 19 березня 2022 року
№ 151/2022

РІШЕННЯ

Ради національної безпеки і оборони України

від 18 березня 2022 року

Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави

У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, нейтралізації загроз інформаційній безпеці України, забезпечення сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення в умовах війни, відповідно до законів України "Про оборону України" та "Про правовий режим воєнного стану", Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1. Підтримати пропозицію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України щодо запровадження на період дії воєнного стану особливого режиму роботи ТОВ "Зеонбуд" (код ЄДРПОУ 35917061, місцезнаходження: Україна, 01133, місто Київ, бульвар Лесі Українки, будинок 26) та його функціонування у період дії воєнного стану у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

2. Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення спільно з ТОВ "Зеонбуд" забезпечити:

стале функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійну трансляцію телевізійних каналів в МХ - 1, -2, -3, -5;

цілодобовий моніторинг ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів зв’язку;

резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування;

резервну доставку телеканалів до цифрових передавачів із залученням альтернативного оператора супутникового зв’язку.

3. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування заходів, передбачених цим рішенням, а також посилення охорони об’єктів, що забезпечують мовлення.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.ДАНІЛОВ