Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаОфіційні документиУкази Президента України№ 597/2020 / 2020-12-29

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2020 року «Про результати проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту»

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2020 року «Про результати проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту» (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

29 грудня 2020 року

Введено в дію

Указом Президента України
від 29 грудня 2020 року № 597/2020

 

РІШЕННЯ

Ради національної безпеки і оборони України
від 29 грудня 2020 року

Про результати проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту

Аналіз стану виконання завдання щодо проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту, визначеного рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2019 року «Про організацію планування в секторі безпеки і оборони України», уведеним у дію Указом Президента України від 16 травня 2019 року № 225, свідчить про недостатню ефективність ужитих компетентними органами заходів для досягнення визначених цілей.

З метою забезпечення впровадження в систему стратегічного планування єдиних процедур та правил, необхідних для підвищення ефективності сектору безпеки і оборони, дотримання цілісності, узгодженості та системності в опрацюванні документів за сферами національної безпеки, ураховуючи, що за результатами такого огляду розробляються Стратегія громадської безпеки та цивільного захисту України та на її основі інші документи стратегічного планування у сферах громадської безпеки, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню та ліквідації наслідків, які мають бути спрямовані на її реалізацію, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1. Звернути увагу Кабінету Міністрів України на:

недостатність заходів із забезпечення виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2019 року «Про організацію планування в секторі безпеки і оборони України», уведеного в дію Указом Президента України від 16 травня 2019 року № 225, в частині організації, контролю та проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту, а також попереднього розгляду його результатів;

необхідність визначення дієвого механізму контролю за виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 507 «Про затвердження Порядку проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту Міністерством внутрішніх справ» з метою забезпечення оформлення результатів такого огляду, підготовки проекту звіту для розгляду та попереднього схвалення Кабінетом Міністрів України.

2. Міністерству внутрішніх справ України завершити у тримісячний строк проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту та внести в установленому порядку звіт на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.ДАНІЛОВ