Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.06.2024, 17:47

НКЦК презентував новий інструмент для моніторингу виконання Стратегії кібербезпеки України CyberTracker

Image 2.jpegНаціональний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони України спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України 13 червня 2024 року провів тренінг для фахівців профільних міністерств, обласних військових адміністрацій та суб’єктів забезпечення кібербезпеки, які здійснюють моніторинг та звітування виконання Стратегії кібербезпеки України.

Захід був присвячений використанню нового підходу щодо автоматизації моніторингу стану виконання Стратегії кібербезпеки України за допомогою порталу CyberTracker.

Image 4.jpeg«Виконання Стратегії кібербезпеки України є надзвичайно важливим для забезпечення національної безпеки. Портал CyberTracker стане незамінним інструментом у керуванні процесами щодо забезпечення стійкості національної системи кібербезпеки, надаючи можливість більш ефективного систематичного моніторингу та аналізу даних. Використання інструменту сприятиме підвищенню ефективності відстеження прогресу виконання завдань та реалізації цілей Стратегії, а також підвищенню позиції України в міжнародних рейтингах кібербезпеки», – зазначив керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко.

Image 5.jpeg «Вітаємо створення платформи CyberTracker, яка завдяки використанню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій дозволяє підвищити ефективність процесів подання та оброблення звітної інформації про стан виконання завдань Стратегії кібербезпеки України. Ми покладаємо значні очікування, що впровадження та використання цієї платформи забезпечить прискорення подання звітних даних від виконавців Стратегії, а впровадження критеріїв для оцінки прогресу виконання кожного завдання дозволить приймати відповідні обґрунтовані рішення на основі цих даних (data-driven decisions)», сказав директор Департаменту кіберзахисту Адміністрації Держспецзв’язку Ігор Мальченюк.

 Впровадження порталу CyberTracker дозволить:

 Image 3.jpegЗаступниця керівника Проєкту USAID Кібербезпека Ірина Хоменко під час відкриття тренінгу пояснила, що серед усіх ініціатив проєкту портал CyberTracker є однією з найбільш вагомих із національним покриттям. «CyberTracker, який ви бачите сьогодні, є результатом спільної роботи задля зміцнення кіберзахисту України. Ми вдячні РНБО України та Держспецзвʼязку за довіру та роботу над цим інструментом та переконані, що він поліпшить координацію усіх виконавців Стратегії кібербезпеки України», – підсумувала Ірина Хоменко.

Портал для моніторингу впровадження Стратегії кібербезпеки України CyberTracker розроблено за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».