Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.06.2024, 14:05

Олександр Литвиненко обговорив із Послом Італії в Україні Глобальний саміт миру та шляхи завершення війни

Italian4_06062024.jpegПроведення Глобального саміту миру, мета якого – справедливий мир із дотриманням усіх норм міжнародного права – це пріоритет для України. На цьому Italian3_06062024.jpegнаголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко під час зустрічі із делегацією Посольства Італії в Україні.

Сторони обговорили тему імплементації формули миру Президента України Володимира Зеленського та можливі шляхи завершення війни в Україні.

Олександр Литвиненко подякував італійському народові за всебічну підтримку нашої держави в боротьбі за свободу та спільні європейські демократичні цінності, за військову та гуманітарну допомогу. Також Секретар РНБО України поінформував делегацію про актуальні потреби держави, зважаючи на ситуацію на лінії фронту й стан енергосектору.

Italian1_06062024.jpegВ ході діалогу співрозмовники поділилися думками щодо Саміту країн Великої Сімки, що відбудеться у червні в Італії. Зокрема Посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо Italian2_06062024.jpegдетально розповів про пріоритети його країни під час головування у G7 та подальшу підтримку України. Також він висловив свою підтримку українському народові у протистоянні російському агресору.

Сторони відзначили важливість продовження позитивної динаміки двосторонніх контактів і погодили подальші кроки у цьому напрямку.