Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.05.2024, 15:13

Наталія Ткачук: Виклики у кіберпросторі, що постали перед Україною й Корейською Республікою, мають багато спільного

WhatsApp Image 2024-05-27 at 15.08.18.jpegКерівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук взяла участь у щорічній Азійській конференції лідерів (Asian Leadership Conference), що відбулася з 22 по 23 травня у Сеулі.

Захід, який відкрив Президент Кореї Юн Сок Йоль, обʼєднав представників державних структур, політичної еліти, бізнес-лідерів, освітян та науковців з усього світу для обговорення питань світового лідерства в умовах ери невизначеності.

Наталія Ткачук під час виступу у панельній дискусії, присвяченій питанням кібербезпеки, розказала про досягнення України у розбудові національної системи кібербезпеки, поділилася унікальним досвідом із протидії кібератакам рф як складової повномасштабного військового вторгнення, наголосила на важливості міжнародної підтримки України та необхідності обʼєднувати зусилля між державами для протидії кіберзагрозам.WhatsApp Image 2024-05-27 at 15.08.31.jpeg

«Україна та Південна Корея мають багато спільного: корейці пережили гіркий досвід війни, який нині переживає Україна, але спромоглися відновити країну, перетворивши її на одного з лідерів азійського регіону у сфері новітніх технологій та кібербезпеки. І для нас це приклад, що надихає. Аналогічна ціль стоїть і перед нашою державою й Україна вже має позитивні досягнення», – підкреслила Наталія Ткачук.

Секретар НКЦК зазначила, що виклики у кіберпросторі, що постали перед Україною та Корейською Республікою, теж мають багато спільного, враховуючи тенденцію щодо обʼєднання зусиль ворожих хакерські груп рф та Північної Кореї для здійснення зловмисної діяльностWhatsApp Image 2024-05-27 at 15.08.01.jpegі в кіберпросторі. Також вона наголосила на важливості забезпечення дієвої взаємодії у протидії цим загрозам.

Під час візиту було проведено низку робочих зустрічей із корейськими партнерами, спрямованих на активізацію співробітництва між Україною та Південною Кореєю у сфері кібербезпеки та обміну досвідом у розбудові проактивних кібербезпекових спроможностей.