Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.05.2024, 19:02

Президент України провів Ставку: Намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

20240524_1.jpgУ четвер, 23 травня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, присвячене основним викликам на фронті, зокрема ситуації на Харківщині та Донбасі.

«Очна доповідь Головкома Олександра Сирського, який усі ці дні перебував на Харківщині і керував обороною регіону.

Повна картина бойових дій на Харківському напрямку та на Донбасі. Намір окупантів зрозумілий: відтягнути наші сили на північ, щоб просунутися на сході. Знаємо, як відповідати», – зазначив Президент України.

Володимир Зеленський також повідомив, що під час засідання було заслухано доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова щодо забезпечення армії, щодо графіків надходження зброї та допомоги від країн-партнерів.

На ставці заслухали онлайн-доповідь голови ДПСУ Сергія Дейнеки. Він продовжує працювати на місцях, у прикордонних регіонах: Чернігівщина, Сумщина, Харківщина.

Також звучали доповіді розвідок: начальник ГУР МО Кирило Буданов, голова СЗР Олег Іващенко.

«Окрім планів РФ на полі бою розвідники отримали багато даних щодо стратегії зриву Саміту миру. Це стало головним завданням російської дипломатії та зовнішньої розвідки на найближчий час», – підсумував Президент України.