Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.05.2024, 16:29

Секретар РНБО України Олександр Литвиненко провів зустріч із делегацією Консультативної місії ЄС

IMG_7182.jpgУ понеділок, 20 травня, Секретар РНБО України Олександр Литвиненко зустрівся з Головою Консультативної місії Європейського Союзу Рольфом Холмбо. Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю у підтримці загального процесу реформ в Україні на шляху до членства в ЄС, а також конкретні напрямки підтримки РНБО та безпекової архітектури України.

IMG_7219.jpgОлександр Литвиненко подякував представникам КМЄС за послідовну підтримку України й поінформував Рольфа Холмба про актуальну військово-політичну ситуацію.

Зі свого боку Голова Місії привітав Олександра Литвиненка з призначенням на нову посаду та запевнив у подальшій підтримці з боку КМЄС на шляху до вступу в ЄС, зокрема, у важливих процесах реформування сектору цивільної безпеки. IMG_7197.jpgРольф Холмбо додав, що КМЄС продовжить підтримувати РНБО у подальшому зміцненні ключових функцій стратегічного аналізу, кібербезпеки, протидії дезінформації та гібридним загрозам, стратегічних комунікацій та захисту критичної інфраструктури.

Наприкінці зустрічі сторони висловили сподівання на продовженні співпраці.IMG_7183.jpg

Довідка: Протягом останніх кількох років КМЄС в Україні має честь розвивати продуктивне партнерство з Апаратом РНБО, а також організаціями, що безпосередньо підпорядковуються Раді, такими як Національний координаційний центр кібербезпеки та Центр протидії дезінформації. КМЄС готова продовжувати підтримку в рамках нового посиленого мандату Місії, який діятиме з червня 2024 року по травень 2027 року.