Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.05.2024, 13:56

За сприяння НКЦК відбулася Перша науково-практична міжнародна конференція з питань кібердипломатії

WhatsApp Image 2024-05-16 at 13.56.22.jpegЗаступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк та керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, Секретар Національного координаційного центру кібербезпеки Наталія Ткачук взяли участь у Першій науково-практичній міжнародній конференції з питань кібердипломатії.

Метою заходу було обговорення і дослідження кібердипломатії та її впливу на майбутнє міжнародних відносин в умовах швидкого технологічного прогресу. У конференції взяли участь представники суб’єктів забезпечення кібербезпеки, політики, дипломати, науковці та представники профільних навчальних закладів.

«Ця конференція відображає важливість співпраці та обміну інформацієюWhatsApp Image 2024-05-16 at 13.56.07.jpeg у сфері кібердипломатії. Нещодавні офіційні заяви наших партнерів НАТО та ЄС щодо атрибутування кібератак до російських хакерів свідчать про усвідомлення міжнародної спільноти щодо злочинів рф, які вчиняються проти їхніх країн та населення. Тому зараз необхідно разом будувати стратегії для прогнозованого та постійного посилення колективної кіберстійкості, що є важливим кроком у забезпеченні безпеки як на національному, так і на міжнародному рівні», – сказав заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк, відкриваючи захід.

WhatsApp Image 2024-05-16 at 13.57.42.jpegКерівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, Секретар НКЦК Наталія Ткачук взяла участь у панельній дискусії, під час якої вона розповіла про становлення кібердипломатії в Україні та її важливість в умовах воєнного стану.

«Після повномасштабного вторгнення рф до України ми зрозуміли, що питання кібердипломатії, як і дипломатії в цілому, стало питанням нашого виживання. Завдяки допомозі наших міжнародних партнерів ми вистояли тоді, тримаємося зараз і зможемо досягти перемоги. Майже рік тому відбулося засідання НКЦК, на якому було прийнято стратегічне рішення щодо розбудови в Україні ефективної системи кібердипломатії. Це рішення стало поштовхом для організаційно-кадрових змін в МЗС, започаткування роботи Талліннського механізму, формування one voice України на міжнародній арені та об’єднання навколо нашої держави провідних країн світу для посилення нашої системи кібербезпеки. І я вдячна команді Міністерства закордонних справ та всім, хто сьогодні єWhatsApp Image 2024-05-16 at 13.56.38.jpeg драйвером цього напрямку, адже лише разом ми зможемо дати відсіч рф та посилити кіберстійкість усього демократичного світу», – підкреслила Секретар НКЦК.

Під час конференції учасники ознайомились з викликами та можливостями у сфері кібердипломатії, а також мали змогу обмінятися знаннями й підходами для більш прогнозованого та безпечного розвитку спроможностей у сфері кібербезпеки.