Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.05.2024, 12:48

Ставка у Харкові: Ситуація контрольована, окупантам завдають відчутних втрат

stavka.jpgПрезидент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, у Харкові провів засідання Ставки Головнокомандувача. Було розглянуто низку питань, серед них – поточна ситуація на фронті, основні ризики, ключові потреби.

В ході засідання було заслухано розгорнуту доповідь Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, командувачів ОСУВ «Хортиця» Юрія Содоля та ОТУ «Харків» Михайла Драпатого.

«Оперативна обстановка, завдання та потреби кожної залученої бригади, кожного підрозділу, зокрема на Харківщині, в районах Вовчанська та Липців», – зазначив Президент України.

Також було детально проаналізовано перспективи бойової ситуації, загрози протягом найближчих днів і тижнів та наші можливості протидіяти російським наступальним планам.

«Станом на сьогодні ситуація на Харківщині загалом контрольована, наші воїни завдають окупанту відчутних втрат. Але напрямок залишається вкрай складним – посилюємо наші підрозділи», – пояснив Володимир Зеленський.

Президент України зазначив, що очільники ГУР та СЗР доповіли про наміри окупанта, керівник СБУ – щодо контрдиверсійних заходів. Як результат – визначено план подальших дій – і для обласної влади Харківщини, і для всіх структур, які відповідають за безпеку в регіоні.

«Заслухав доповіді керівників обласної влади з інших прикордонних та прифронтових регіонів: поточна ситуація, основні ризики, ключові потреби. Дав відповідні доручення», – підсумував Володимир Зеленський.