Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.05.2024, 14:12

Секретар РНБО України представив у парламенті законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Secretary_09_05_2024.jpgСекретар РНБО України Олександр Литвиненко сьогодні, 8 травня, у парламенті представив два законопроєкти, якими на 90 днів продовжується воєнний стан в Україні та мобілізація.

Проєкт Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» розроблено відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, статті 5 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Ним передбачається затвердити Указ Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» з 5 години 30 хвилин 14 травня 2024 року на 90 діб, до 11 серпня.

За словами Секретаря РНБО України, питання щодо продовження строку дії воєнного стану було розглянуто на засіданні РНБО України за ініціативи Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського за погодженням з Президентом України Володимиром Зеленським.

Іншим законопроєктом «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» передбачено також з 14 травня на 90 діб продовжити строк проведення загальної мобілізації.

Як зазначив Олександр Литвиненко, в умовах повномасштабної війни рф проти нашої держави залишається необхідність у продовженні заходів мобілізації, що сприятиме підвищенню обороноздатності держави та створить умови для розвитку потенційного успіху ведення бойових дій військовими частинами Сил оборони, надасть можливість сформувати резерви сил оборони та надалі здійснювати ротації бойових підрозділів.

Рада національної безпеки і оборони України внесла пропозицію Президентові України продовжити строк проведення загальної мобілізації з 14 травня поточного року на 90 діб і відповідний законопроєкт «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» представлено на розгляд Верховної Ради України.

Народні депутати України затвердили обидва Укази Глави держави.

Фото: Верховна Рада України