Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.05.2024, 17:30

Фортифікаційні рубежі, зброя від партнерів, виробництво дронів: Президент України провів Ставку

PR 02052024.jpgПрезидент України Володимир Зеленський у четвер, 2 травня, провів засідання Ставки Головнокомандувача. Під час засідання обговорили пріоритетні питання, зокрема – готовність фортифікаційних рубежів, надходження зброї від партнерів, темпи виробництва дронів і засобів РЕБ та забезпечення ними фронту.

Президент України зазначив, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова Державної служби спеціального транспорту Олександр Яковець прозвітували про ступінь готовності фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій.

Головком Олександр Сирський доповів про поточну ситуацію на фронті й організацію ротації підрозділів для відновлення. Обговорили темпи та потреби при комплектуванні нових бригад.

«Була доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо графіків надходження зброї від партнерів у межах оприлюднених пакетів допомоги. Доручив ужити всіх можливих заходів для скорочення строків. Особливо це стосується постачання засобів ППО для захисту людських життів та енергетичної інфраструктури», – пояснив Володимир Зеленський.

Окрім того, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін прокоментував ситуацію щодо поточних темпів виробництва дронів і засобів РЕБ та забезпечення ними фронту, а також засобів радіоелектронної боротьби для прикриття важливих об'єктів.