Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.04.2024, 16:34

Наталія Ткачук: Відпрацювання секторальної та міжвідомчої взаємодії під час реагування на кібератаки стає більш ніж актуальним та необхідним

5e6f200f-43e2-430e-9cd2-a4da593fd487.jpgКерівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук взяла участь у командно-штабних навчаннях (ТТХ), спрямованих на відпрацювання механізму реагування на ситуації, спричинені кібер- та гібридними загрозами в енергетичному секторі.

Захід відбувся в рамках проєкту «Кібербезпека та енергетична стійкість»  програми Development Cooperation Partnership (DCP, round 10), що співфінансується Посольством США в Україні та Міністерством закордонних справ Естонії. Проєкт реалізується «Міжнародною Кібер Академією» та «Європейською Кібербезпековою Ініціативою» в координації з Міністерством енергетики України.

В навчаннях взяли участь близько 25 профільних фахівців підприємств паливно-енергетичного комплексу.

«Практику проведення командно-штабних навчань в Україні було запроваджено НКЦК та закріплено в Стратегії кібербезпеки України. Адже вони дають змогу визначити слабкі місця у механізмі реагування на кіберзагрози та усунути існуючі прогалини. Крім того, важливу роль відіграють секторальні ТТХ, зокрема в енергетичному секторі. На фоні загострення кіберагресії з боку рф, яка навіть почала координувати кібератаки з ракетними обстрілами об’єктів критичної інфраструктури, такі навчання стають більш ніж актуальними та необхідними», – зазначала Наталія Ткачук, відкриваючи захід. 

Команда НКЦК надалі продовжуватиме співпрацювати з партнерами як на національному, так і на міжнародному рівні, з метою зміцнення кібербезпеки та стійкості національної системи кібербезпеки України.