Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.04.2024, 17:01

Фронт, власне виробництво зброї, захист міст: Президент України провів Ставку

WhatsApp Image 2024-04-22 at 17.03.06.jpegПрезидент України Володимир Зеленський у понеділок, 22 квітня, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Було розглянуто низку питань. Основні з них – ситуація на фронті, власне виробництво зброї, захист українських міст від ворожих ударів.

«Найперше – фронт, – зазначив Володимир Зеленський і додав, що з доповіддю виступив Головком Олександр Сирський. – Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно».

Обговорюючи питання власного виробництва зброї, члени РНБО заслухали міністра оборони України Рустема Умєрова.

Він детально зупинився на контрактах із вітчизняними компаніями.«Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави», – акцентував Президент України.

Третє питання – захист українських міст. Володимир Зеленський підкреслив, що на наступне засідання Ставки дав доручення зібрати все, що відомо нашим розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо.