Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.04.2024, 16:19

Олександр Литвиненко: Україні потрібно більше ППО для протидії російським ударам

photo1.jpgУкраїні потрібно більше систем ППО для протидії російським ракетним ударам по критичній інфраструктурі та містах. На цьому у четвер, 18 квітня, наголосив Секретар РНБО України Олександр Литвиненко під час зустрічі із делегацією Служби інструментів зовнішньої політики Європейської Комісії (FPI).

photo4.jpg«Головні цілі російських ракетних атак – не військові. Вони продовжують наносити удари по великих містах півдня та сходу України. Хочуть залишити людей без газу, світла, води, перетворити міста на пустелю. Щоб захиститися, нам потрібна достатня кількість ППО, яку нам можуть надати наші західні партнери», – сказав Олександр Литвиненко.

photo3.jpgВ ході діалогу сторони обговорили реалізацію української «формули миру», геополітичну ситуацію у світі, військово-політичну ситуацію в Україні.

photo2.jpgКерівник Служби інструментів зовнішньої політики Європейської Комісії (FPI) Петер Вагнер висловив підтримку українському народові у боротьбі з російським агресором та акцентував, що Європейська Комісія сприятиме поширенню інформації про ситуацію в Україні на міжнародній арені.