Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.04.2024, 09:39

Секретар РНБО України обговорив напрямки співпраці з представниками провідної оборонної компанії США

photo1.jpgСекретар РНБО України Олександр Литвиненко зустрівся з представниками провідної оборонної компанії США Lockheed Martin, що спеціалізується на виробництві в галузі авіабудування, авіакосмічної техніки тощо. Сторони обговорили бачення перспектив налагодження співпраці між підприємствами оборонно-промислового комплексу України та США.

Олександр Литвиненко подякував Уряду США й американському народові за дієву підтримку в умовах російської агресії.

photo3.jpg«Без вашої допомоги нашим воїнам було б дуже важко впевнено тримати оборону впродовж двох років повномасштабної війни з росією», – підкреслив він.

Секретар РНБО України зазначив, що для оборонно-промислового комплексу України важливі модернізація й трансформація, а також нарощування можливостей з виробництва та ремонту озброєння, військової техніки, ракет, боєприпасів. Саме тому для України має значення налагодження ефективної співпраці зі світовими компаніями.

photo2.jpgЗі свого боку президент компанії Lockheed Martin International Раймонд Піселлі акцентував, що двосторонні відносини стануть прогресом як для США, так і для України. Також, зважаючи на свій досвід, вони розглядають можливість допомогти розгорнути виробничі потужності на місцевому рівні.