Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.03.2024, 15:49

Енергетика – виклики дуже серйозні: Глава Держави провів Ставку за участі нового Секретаря РНБО України

Stavka_29032024.jpg29 березня під час засідання Ставки Верховного головнокомандувача було розглянуто низку нагальних питань. Серед них – захист українських енергооб’єктів від російських ударів, поповнення запасів ППО.

«Перша Ставка, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко. Виклики дуже серйозні. Російські терористи знову били по українській енергетиці», – написав Глава Держави.

Володимир Зеленський зазначив, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голови правлінь «Укренерго» та «Нафтогазу» Володимир Кудрицький та Олексій Чернишов доповіли членам Ради про завдану шкоду та відновлювальні роботи. Крім того, обговорили найбільш дієві способи фізичного захисту та їх упровадження на інших об’єктах.

«Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні», – поділився Президент України.

Питання номер два – контракти на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу. Як зазначив Володимир Зеленський, на перший план вийшла потреба в ППО: «Через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси. Доручив посилити роботу з партнерами. Розраховуємо на їхню швидку реакцію».

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 29 березня представив новопризначеного Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка.