Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.02.2024, 10:07

Підсумки 2023 року: План спецфонду держбюджету органів сектору безпеки і оборони України збільшено у 7 разів

post_Special fund plan.jpgЗгідно з планом на 2023-й видатки спеціального фонду державного бюджету для органів сектору безпеки і оборони України передбачено в обсязі 115,7 млрд грн. За даними органів сектору безпеки і оборони у 2023-му видатки за цим джерелом фінансування становили 812,3 млрд грн, що у 7 разів більше від плану.

Слід констатувати, що 92,1% обсягу видатків спеціального фонду держбюджету – це благодійні внески, гранти, дарунки, надходження від підприємств, організацій, фізичних осіб та від інших бюджетних установ.

Крім того, джерелами наповнення цього фонду були: плата за послуги, що надаються бюджетними установами; господарська діяльність; плата за оренду й реалізацію майна; здавання металобрухту та продукції утилізації військового майна тощо.

Отже, обсяги видатків спецфонду державного бюджету торік становили 30,4% від загального обсягу фінансування органів сектору безпеки і оборони. Це позитивно вплинуло, зокрема на їх забезпечення матеріально-технічними ресурсами.

Нагадаємо, аналіз результатів фінансування коштом спеціального фонду держбюджету здійснено Апаратом РНБО разом з органами сектору безпеки і оборони за дорученням Секретаря Ради Олексія Данілова у рамках контролю за виконанням рішення Ради від 15 вересня 2022 року «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», уведеного в дію Указом Президента України від 15 вересня 2022 року № 651.

 

Довідково: На сьогодні, Апарат Ради здійснює моніторинг у рамках контролю за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», уведеного в дію Указом Президента України від 9 жовтня 2023 року № 682.

Відповідно до пункту 2 цього Указу контроль за виконанням рішення Ради покладено на Секретаря РНБО України.