Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.02.2024, 14:58

Фінансування сектору безпеки і оборони України у січні 2024 року здійснено у повному обсязі

post- 15.jpgНа потреби сектору безпеки і оборони України у січні поточного року було скеровано 134 881,5 млн грн, що становить 100% від плану. Отже, фінансування сектору безпеки і оборони за цим джерелом фінансування здійснювалося відповідно до помісячного розпису асигнувань у повному обсязі. Про це повідомив керівник служби з питань фінансового забезпечення виконання заходів у сфері національної безпеки і оборони Апарату РНБО України Микола Дишлюк.

За його словами, аналіз результатів відповідного фінансування сектору безпеки і оборони України було проведено за дорученням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Загалом коштом загального фонду державного бюджету на 2024 рік для потреб сектору безпеки і оборони передбачено 1 546 708,7 млн грн.

Загальний ресурс на 2024 рік для потреб сектору безпеки і оборони України передбачено в сумі 1 692 613,0 млн гривень, що становить 22,1% валового внутрішнього продукту, що відповідає підпункту 1 пункту 1 рішення РНБО України від 09.10.2023 «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», уведеного в дію Указом Президента України від 09.10.2023 № 682.

Слід зазначити, що Уряд вживає заходів щодо виконання підпункту 2 пункту 1 вказаного рішення Ради. Так, протягом січня поточного року для органів сектору безпеки і оборони України на нагальні потреби додатково передбачено 3 910,8 млн грн.

Довідково: Відповідно до Указу Президента України від 9 жовтня 2023 року № 682 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», контроль за виконанням цього рішення Ради покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в установленому порядку затвердив в Апараті Ради план контролю за виконанням вказаного вище рішення РНБО України. Керівник Апарату Ради Андрій Зюзь доручив керівникам профільних служб здійснювати моніторинг виконання зазначеного рішення Ради згідно із затвердженим планом.