Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.01.2024, 13:46

Олексій Данілов: Україна й Литва разом зміцнюють демократію та безпеку в Європі

Ukraine-Lithuania 1.jpgСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зустрівся з делегацією Міністерства закордонних справ Литовської Республіки на чолі з міністром закордонних справ Габріелюсом Ландсбергісом. Сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, дії української влади та світової спільноти щодо запобігання російській агресії, питання військової допомоги, двосторонню співпрацю.

Олексій Данілов подякував Литві за активну політичну позицію стосовно підтримки територіальної цілісності України та наголосив, що Литва стала Ukraine-Lithuania 2.jpgоднією з перших країн, які підтримали Україну після початку повномасштабного російського вторгнення, – надала військову, фінансову, гуманітарну допомогу, виступала на міжнародній арені, засуджуючи російське вторгнення.

«Польща, Великобританія, країни Балтії були й залишаються провідними друзями й партнерами України. За це ми вам щиро вдячні», – підкреслив він.

Зі свого боку міністр закордонних справ Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс відзначив, що Україна сьогодні бореться не лише за свою цілісність, а й захищає європейські цінності демократії та свободи.

Ukraine-Lithuania 3.jpg«Жодна наша допомога не зрівняється з жертвами України у цій війні», – наголосив він.

Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що міжнародним партнерам необхідно пришвидшити та збільшувати військову допомогу Україні, яка необхідна для її перемоги.

«Не можна серйозно не сприймати росію як загрозу, але не треба й боятися можливих наслідків від її розпаду. Литва прагне перемоги України, і дуже важливо для цього мати політичну волю та матеріально-технічне забезпечення», – заявив він.

Ukraine-Lithuania 4.jpgСекретар РНБО закликав партнерів не боятися росіян та не затягувати з постачанням Україні зброї, адже перемога нашої держави стане важливим кроком на шляху до справедливого і мирного світу.

«Злякатись – означає заздалегідь програти. росіян треба поставити на місце, іншого шляху у нас немає. Процес фрагментації росії вже розпочався, і тут потрібна максимальна підтримка і міцність партнерів. Переконаний – перемога буде спільною», – підсумував Олексій Данілов.