Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.01.2024, 09:31

Ставка Верховного Головнокомандувача: Фундаментальне завдання – зберігати ініціативу, щоби була можливість ставати сильнішими

stavka 17012024.jpegУкраїна потребує амбітної, активної перспективи, щоби саме в України була ініціатива, а не у ворога. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський 17 січня після проведення засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Він зазначив, що на Ставці було розглянуто низку питань – поточну ситуацію на фронті, протидію диверсійним групам, укріплення кордону на півночі.

"Провів Ставку. Оперативний рівень: ситуація на фронті зараз. Доповідали командувачі. Різні напрямки: схід, південь. Також північ - протидія диверсійним групам, зміцнення кордону", – підкреслив  Володимир Зеленський.

За словами Президента України, "був стратегічний рівень обговорення: наші дії цього року не лише оборонні".

“Україна потребує амбітної, активної перспективи. Щоб саме в нашої держави була ініціатива, а не у ворога. Щоб саме від українських дій залежало завершення війни. Світ підтримує тих, хто має перспективу. І це фундаментальне завдання – зберегти ініціативу, щоб була можливість ставати сильнішими”, – наголосив президент.

Він також повідомив, що після офіційного візиту у Швейцарію та участі у Давоському форумі провів нараду.

"Сьогодні урядовці продовжили роботу на форумі. Зокрема, щоб залучити в Україну – в оборонний сектор – більше бізнесових, технологічних можливостей. Дуже важливо, що ми представляємо не лише потреби, потреби України та наших воїнів, усього суспільства, а й попри всі складнощі війни представляємо і спроможності України – те, що ми робимо, те, що можемо робити, те, чим ми можемо зміцнювати спільну безпеку у Європі".