Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.01.2024, 18:19

За підтримки урядів США та Великої Британії Апарат РНБОУ спільно з консалтинговою компанією Marsh McLennan працює над розробкою Стратегії трансформації України

Marsh McLennan 1.jpegЗа підтримки урядів Сполучених Штатів Америки та Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії в Апараті РНБО України відбулася онлайн-зустріч з Радою директорів компаній-лідерів світу стратегічного консалтингу Marsh McLennan і Oliver Wyman. Під час зустрічі учасники обговорили низку питань, серед яких – програма страхування військових ризиків в Україні, робота зернового коридору, розробка Стратегії трансформації України.

Керівник Апарату РНБО України Андрій Зюзь подякував уряду Великої Британії, завдяки сприянню якого стала можливою співпраця з Marsh McLennan і Oliver Wyman. Він також висловив подяку компаніям та особливо президенту і генеральному директору Marsh McLennan Джону Дойлу за спільну роботу, підтримку, відданість та внесок у перемогу України.

Marsh McLennan  2.jpeg«Попри біль, страждання, горе та величезні збитки ця війна принесла Україні шанс позбутися всього радянського, що гальмувало розвиток нашої держави. Тож, процес трансформації, над яким ми працюємо спільно з Marsh McLennan, має докорінно змінити підходи до післявоєнного відновлення України», — підкреслив він і додав, що розробка Стратегії трансформації перебуває під особистим контролем Президента України Володимира Зеленського.

В ході спілкування Андрій Зюзь презентував платформу даних для аналізу військових ризиків в Україні, яку було реалізовано в ІАС «СОТА». За його словами, її користувачами є найбільші світові лідери в галузі страхування, зокрема – провідний світовий страховик Lloyds.

Під час зустрічі також йшлося про подальші кроки співпраці щодо страхуванням військових ризиків в галузі авіаперевезення та бізнес-подорожей до України, масштабне страхування інвестицій у відновлення України.

Окремо учасники зустрічі зупинилися на ситуації, що стосується роботи зернового коридору. У процесі відновлення роботи зернової ініціативи вагоме значення мала і допомога Сполученого Королівства. Адже Україна та Британія домовилися про створення спеціального механізму страхування суден.

Marsh McLennan  3.jpegПредставник компанії Oliver Wyman Кріспіан Елісон зазначив, що торік зерновим коридором у Чорному морі скористалися понад 1000 кораблів, що додало Україні 5-8% зростання ВВП. Сьогодні український зерновий коридор у Чорному морі вийшов на довоєнні потужності.

Зі свого боку керівник Апарату акцентував на співпраці з експертами Oliver Wymen: «Було дуже приємно працювати з вашою командою над угодою зі страхування зерна, яка принесла значні політичні результати для України».

Детально учасники зупинилися на розробці Стратегії трансформації України. Вони наголосили, що ідея Стратегії полягає у створенні єдиної комунікаційної платформи між Україною та партнерами.

 

Для довідки:

Marsh McLennan — глобальна фірма професійних послуг, яка займається страховим брокерством, управлінням ризиками, послугами з перестрахування, інвестиційними консультаціями та управлінським консультуванням. У червні 2023 року Marsh McLennan оголосила, що співпрацюватиме з українським урядом, щоб допомогти їй відкрити доступ до глобального страхового ринку та створити платформу, яка надаватиме дані, необхідні для оцінки воєнних ризиків в Україні.

Oliver Wyman — консалтингова компанія. Україна працює з міжнародними страховиками, у тому числі і з цією компанією для роботи «зернового коридору». Oliver Wyman консультує Україну з цих питань на безоплатній основі.