Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.12.2023, 13:16

НКЦК поглиблює співпрацю з компанією Meta для посилення інформаційної та кіберстійкості України

NCCK_25122023.jpegОбговоренню питань стратегічної співпраці у сфері протидії інформаційним атакам, а також боротьби з фінансовим фішингом була присвячена зустріч керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталії Ткачук з керівницею регіональної державної політики Meta в Центральній і Східній Європі Катериною Крук.

«У світі, де соціальні мережі стають важливим елементом інформаційної стійкості, визначальним є здатність технологічних компаній, таких як Meta, генерувати зміни в політиках соцмереж для захисту глобальних цінностей. Особливо гостро ми це відчули під час російського вторгнення. Я вдячна компанії Meta за підтримку України, сприяння у модерації контенту, блокування російської пропаганди та дезінформації на їхніх платформах. Впевнена, що постійна співпраця із великими технологічними компаніями сприятиме успішному впровадженню сучасних та ефективних методів боротьби із загрозами в інформаційному та кіберпросторі», – зазначила Наталія Ткачук.

Під час зустрічі з-поміж іншого йшлося про співпрацю щодо системи фільтрації фішингових доменів Protective DNS і протидії поширенню фішингових кампаній в соціальних мережах.

Наталія Ткачук також вручила Катерині Крук подяку за особистий внесок у розбудову національної системи кібербезпеки України.