Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.12.2023, 12:51

На сили безпеки і оборони – понад 1,7 трлн грн: Фінансування здійснюється у повному обсязі

12122023_financing.jpegФінансування сектору безпеки і оборони України за загальним фондом держбюджету впродовж січня – листопада 2023  року здійснено у повному обсязі відповідно до поміcячного розпису асигнувань – 1 700 152,6 млн гривень або 27,1% ВВП.

Аналіз результатів відповідного фінансування сектору безпеки і оборони України було проведено за дорученням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Як зазначив керівник служби з питань фінансового забезпечення виконання заходів у сфері національної безпеки і оборони Микола Дишлюк, за наявними даними, до спеціального фонду державного бюджету органів сектору безпеки і оборони за цей період надійшло 624 657,7 млн гривень або 539,7% надходжень від річного плану.

На сьогодні з метою повного використання передбачених коштів на цей рік органи сектору безпеки і оборони України опрацьовують пропозиції щодо оптимізації видатків та залучення вільних залишків коштів на фінансування критично необхідних потреб на 2023 рік.

Керівник служби також додав, що Апарат РНБО України в установленому порядку продовжує здійснювати заходи щодо моніторингу у рамках контролю за виконанням відповідного рішення РНБО України.

Довідково: Відповідно до Указу Президента України від 15 вересня 2022 року № 651 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 вересня 2022 року «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», контроль за виконанням рішення РНБО України покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.