Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.12.2023, 10:03

Сила українців – в єдності: Олексій Данілов зустрівся з волонтерами громадської організації «Ми різні – Україна єдина»

5122023_volunteers_06.jpgНа маскувальні сітки, які плетуть волонтери громадської організації «Ми різні – Україна єдина», завжди черга. І все тому, що їх виготовляють із якісних і міцних матеріалів, які не є легкозаймистими, стійкі до дії води, вигорання на сонці, є надлегкі і тихі за вітряної погоди. А ще такі сітки залишаються поза зоною видимості тепловізорів, не відблискують, їх майже неможливо побачити на приладах нічного бачення та навіть з висоти.

Про такі деталі розповіла Секретареві Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову заступник голови правління громадської організації Маїна Мартинюк.

«Плетіння маскувальних сіток — доволі копітка робота, проте ніхто не нарікає. Навпаки – наші волонтери5122023_volunteers_02.jpg радіють, що можуть допомогти захисникам», – каже пані Маїна і додає, що найстаршій волонтерці вже виповнилося 80 років.

В роботі використовують інноваційний текстильний матеріал спанбонд, який виробляється з найтонших волокон полімеру. Через це маскувальні сітки мають тільки позитивні відгуки від військових.

Зі свого боку  голова громадської організації Олександр Тимченко підкреслив, що волонтери постійно вдосконалюють процес виготовлення сіток: дотримуються спеціального малюнка «мультикам». Це робиться для того, аби розмити контури об’єктів, що накривають.

«Російських дронів багато на передовій, тому наше завдання – за допомогою маскувальних сіток зробити бійців невидимими. І ми дуже радіємо, коли нам це вдається. Наприклад, військові робили аерозйомку своїх позицій з висоти 100 м і під час аналізу відео- та фотоматеріалів ніхто, окрім представників підрозділу  ССО, не знайшов об’єкти, вкриті нашими сітками», – поділився він.

Олександр Тимченко також додав, що розмір максимальної сітки, яку сплели волонтери організації, – 900м², і нею маскують військовий літак. Водночас сітка є достатньо портативною.

5122023_volunteers_01.jpgПід час спілкування з волонтерами Олексій Данілов пригадав перші тижні після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну: «Мало хто вірив у силу та єдність українців на початку вторгнення. Говорили, що ми не спроможні дати відсіч ворогу. Але справедливість на нашому боці. І ми обов’язково переможемо», – сказав Секретар РНБО України і подякував кожному за добрі серця, невтомну працю і допомогу військовим.

Підтримати ГО «Ми різні – Україна єдина» можна за посиланням https://donate.unite.in.ua/

Фотогалерея