Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.12.2023, 16:16

Олексій Данілов: Сила співпраці лідерів – важливий фактор у війні з росією та побудові майбутньої архітектури світу

05122023.jpegЛідерство – важливий фактор України у війні з росією. На цьому акцентував Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час форуму «Формула Українського лідерства під час війни», що відбувся у рамках професійної військової освіти для вищого керівництва сил оборони в Національному університеті оборони України.

Звертаючись до аудиторії, Олексій Данілов пригадав події лютого 2022 року, коли Президент України Володимир Зеленський, вище військово-політичне керівництво країни, а також мільйони українців за покликом серця стали на захист Батьківщини. «Це про лідерство, про відповідальність, про речі, що нас об’єднують», – підкреслив він.

Під час спілкування з аудиторією Олексій Данілов презентував присутнім дослідження на тему «Глобальні05122023_3.jpg тенденції розвитку світу», підготовлене на основі прогнозів розвідок, урядів та аналітичних центрів найвпливовіших країн світу.

Представляючи його, Секретар РНБО пояснив, що кожні 15 – 20 років майже всі країни роблять свої прогнози як розвиватиметься світ, якими будуть глобальні тренди у міжнародних відносинах, як впливатимуть технологічні розробки на розвиток ключових економік, – і вже на їх підставі формують політику майбутнього розвитку держави, пропонуючи уряду потенціал для подолання викликів.

«Без розуміння того, що нині відбувається у світі у таких ключових напрямках, як демографія, довкілля, економіка, технології, важко спрогнозувати роль України у майбутній світовій архітектурі», – сказав він і додав, що для цього важливо правильно розставити пріоритети.

Олексій Данілов наголосив на тому, що майбутнє української економіки та її стійкість залежать від того, як Україна презентуватиме себе на міжнародній арені. «Якщо ми будемо рухатися у правильному напрямку, зрештою отримаємо те, чого прагнемо – безпеку, визнання, інвестиції, доступ до ринків і технологій, спроможність спільно з розвиненим світом опиратися глобальним викликам і головне – реалізації нашого потенціалу», – підсумував він.

Наприкінці виступу Секретар РНБО України наголосив на тому, що у росії немає шансів перемогти Україну військовим шляхом, і перемога буде за нами. А для цього важлива співпраця та єдність лідерів.