Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.11.2023, 16:19

Президент України підписав закон про держбюджет-2024: Головна стаття видатків – оборона та безпека

budget.jpgПрезидент України Володимир Зеленський сьогодні, 28 листопада, підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» № 3460-IX.

У пріоритеті – статті, пов’язані із забезпеченням національної безпеки та оборони України. На ці цілі спрямовано майже половина всіх видатків: понад 1,6 трлн грн або 22,1% ВВП.

Це відповідає рішенню РНБО України від 9 жовтня 2023 року «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України, введеного в дію Указом Глави держави від 09.10.2023 № 682.

Зокрема вказаним рішенням РНБО України Уряду визначено завдання забезпечити у 2024 році збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства. Отже, як цього року, так і наступного 2024-го передбачено збільшення затверджених видатків з урахуванням невідкладних потреб органів сектору безпеки і оборони, пов’язаних зі здійсненням заходів із відсічі збройної агресії російської федерації проти України.

Окрім цього, зазначеним рішенням Ради Уряду доручено вжити в установленому порядку заходів щодо забезпечення своєчасного та у повному обсязі фінансування у 2024 році для Міністерства оборони України, інших органів сектору безпеки і оборони України на виплату грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських. Забезпечення належного утримання особового складу сил безпеки і оборони, реалізація соціальних гарантій є важливими напрямками, які перебувають на постійному контролі РНБО України та Президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла державний бюджет на 2024 рік 9 листопада.