Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.11.2023, 15:33

Наталія Ткачук: Для вдосконалення національної системи кібербезпеки потрібно імплементувати стандарти НАТО та ЄС

NCSCC _1_2411_s.jpg23-24 листопада 2023 року відбувся дводенний семінар для представників основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки в Україні на тему: «Забезпечення кібербезпеки та стійкості шляхом покращення міжвідомчої взаємодії». Захід організовано Консультативною місією Європейського Союзу та Євроатлантичним центром стійкості (E-ARC) за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України.

Під час семінару профільні фахівці державного сектору ознайомились з найважливішими нормами із забезпечення безпеки та кіберстійкості на європейському та євроатлантичному рівнях. Розглянуто механізми, за допомогою яких відповідні правові норми та технічні рішення можна перенести в український контекст для забезпечення кіберстійкості України.

NCSCC _4_2411.jpeg«Україна продовжує боротись з ворогом не лише за свою незалежність та територіальну цілісність, а й за основні цінності всього демократичного світу.  Ми здобули унікальний досвід у протидії рф у кіберпросторі. Але для вдосконалення національної системи кібербезпеки нам також потрібно вивчати та імплементувати стандарти та політики НАТО та Євросоюзу. Обмін досвідом є надзвичайно важливим, і я впевнена, що нові знання та інформація сприятимуть підвищенню рівня кібербезпеки на національному та міжнародному рівні», – сказала керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО, секретар НКЦК Наталія Ткачук, відкриваючи захід.

Також Н. Ткачук подякувала Консультативній місії Європейського Союзу та румунським партнерам за підтримку України під час війни, зокрема, у розбудові спроможностей нашої держави у сфері кібербезпеки.

Семінар підвищив розуміння механізмів міжвідомчої співпраці на національному та міжнародному рівнях, які використовуються для забезпечення кіберстійкості. Також після завершення теоретичної частини тренінгу учасники мали змогу на практиці відпрацювати отримані навички.