Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.11.2023, 16:02

У Кракові відбувся Національний кластер з інформаційної стійкості

Information stability 22112023_1.jpeg21 листопада у польському Кракові відбулось третє засідання Національного кластера з інформаційної стійкості «Глобальна інформаційна стійкість: внесок України в міжнародну безпеку». Захід організовано Апаратом Ради національної безпеки і оборони України за підтримки Держдепартаменту США, Офісу зі спільного зменшення загрози, CRDF Global та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства закордонних справ України.

Під час засідання основну увагу було присвячено обміну досвідом між країнами ЄС, НАТО та Україною у виявленні інформаційних загроз та протидії дезінформації.

Третє засідання Національного кластера з інформаційної стійкості стало майданчиком для обговорення:

Результатом кластера стало обговорення практичних кроків зі створення інформаційної коаліції між Україною та міжнародними партнерами. Адже росія продовжує вести свою гібридну війну в інформаційному просторі Європейського Союзу та країн НАТО, і лише об’єднавши зусилля, ми зможемо ефективно протидіяти російській загрозі. 

Загалом у засіданні взяли участь понад півсотні представників державних установ, приватного сектору, наукових кіл та громадські діячі. З-поміж ключових спікерів заходу – представники дипломатичного представництва України в Республіці Польща, Центру стратегічних комунікацій НАТО, Шведського агентства психологічного захисту, Штабу Збройних Сил Естонської Республіки, Консультативної ради Європейської обсерваторії цифрових медіа, Балтійського центру по боротьбі з інформаційними порушеннями, Управління стратегічних досліджень Збройних Сил Французької Республіки, а також Апарату РНБО України, Служби безпеки України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Центру протидії дезінформації, Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та міжнародні фахівці у сфері інформаційної безпеки.