Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.11.2023, 14:17

Олексій Данілов: У росії немає спроможностей перемогти нас військовим шляхом

Заява міністра оборони російської федерації сергія шойгу про готовність до «постконфліктного врегулювання української кризи» свідчить про відсутність у росії спроможностей перемогти Україну військовим шляхом. Про це у середу, 1 листопада 2023 року, заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

«Те, що стосується заяв росії перейти в перемовини, говорить про усвідомлення того, що перемогти нас військовим шляхом спроможностей у російської федерації немає. Тому зараз вони будуть запускати інший план, для внутрішньої дестабілізації», – сказав Данілов.

Секретар РНБО України пояснив, що росіяни готують політичні проєкти, так звану російськомовну фронду, яка раніше була присутня у Верховній Раді.

«Вони розгорнуть наступні свої політичні проєкти, умовно кажучи, ОПЗЖ оновлена. Вони збираються відроджувати рухи, які вже давно були на політичному цвинтарі. Цим питанням вони зараз активно займаються», – додав він.

Для довідки: міністр оборони рф сергій шойгу 30 жовтня під час виступу на Сяньшанському безпековому форумі в Пекіні заявив, що москва готова «до політичних дискусій на реалістичних засадах» – «як щодо постконфліктного врегулювання української кризи, так і щодо параметрів подальшого співіснування із Заходом загалом».

Фото: © Василь Артюшенко, ZN.UA