Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.10.2023, 17:19

Андрій Зюзь: «Вище керівництво держави користується системою «СОТА» під час ухвалення управлінських рішень»

7.jpgІнформаційно-аналітична система «СОТА» – це сучасний інструмент аналізу та управління ризиками у сфері національної безпеки і оборони. На цьому акцентував сьогодні, 26 жовтня, керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрій Зюзь під час зустрічі з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

«Ми говоримо про дієвий інструмент з високим рівнем захисту інформації, яким користується вище керівництво держави під час ухвалення управлінських рішень», – підкреслив Андрій Зюзь.8.jpg

Презентуючи можливості системи, керівник Апарату звернув увагу присутніх на те, що вся інформація, яка надходить з державних реєстрів, оновлюється в режимі онлайн. Це дозволяє не лише бачити картину у ретроспективі, а й розуміти поточну ситуацію, робити певні прогнози.

«Система дозволяє відстежувати стан справ у різних галузях і сферах нашої економіки. Зокрема бачити те, що відбувається з надрами, де і скільки сплачено податків, хто конкретно перебуває під санкціями. Окремо ми аналізуємо військові загрози і ризики – відстежуємо ракетні, БПЛА та авіа удари, оперативну ситуацію на лінії фронту, контролюємо постачання західної зброї. Акцент – на точності, своєчасності, візуальному контенті», – пояснив Андрій Зюзь і додав, що тема національної безпеки охоплює всі сфери життєдіяльності.

5.jpgГолова Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Рольф Холмбо привітав ініціативу з розробки системи і підкреслив можливість доступу вищого керівництва держави до вивіреної інформації, особливо у воєнний час.

Під час зустрічі сторони також обговорили тему співробітництва між Україною та Європейським Союзом у рамках діяльності Консультативної місії.

 

 

Фотогалерея