Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.10.2023, 14:55

Олексій Данілов: Докорінна трансформація системи енергетичної безпеки України – питання номер один

«Докорінна трансформація системи енергетичної безпеки України – це питання номер один для нас, це – виклик і водночас нові можливості», – про це сьогодні, 24 жовтня, під час восьмого Українського газового форуму «Нова енергетична архітектура світу та Зелений перехід» заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Звертаючись до учасників заходу він зазначив, що питання енергетичної безпеки України загострилося з початком російської агресії та нескінченними атаками ворога на енергетичні об’єкти. І без його вирішення ми матимемо проблеми не лише в економіці.

«Ми розуміємо всі виклики і проблеми, що існують. Розуміємо, що впродовж тривалого часу певні галузі нашої економіки були під повним контролем з боку росії. І це для нас – величезний виклик. Якщо ми не подолаємо ці виклики, Україна не розвиватиметься. Бо енергетична галузь є базою для економіки, а, відповідно, основою розвитку демократичного суспільства», – підкреслив Секретар РНБО України.

За словами Олексія Данілова, пріоритетним завданням для розвитку країни залишається інтеграція української енергетичної системи до єдиної європейської енергетичної системи. Тож важливо, аби спеціалісти, які зібралися на форумі, обговорили питання реформування енергетичного сектору та його інтеграції з європейськими ринками.

«Енергетика для нас – це питання національної безпеки», – підсумував Данілов і додав, що Апарат РНБО України відкритий до співпраці.

Для довідки: Український газовий форум – міжнародна конференція, яка восьмий рік поспіль об’єднує урядовців, учасників ринків та представників експертного середовища у пошуку відповідей та практичних рекомендацій з актуальних тем у сфері енергетичної безпеки, «Зеленого» переходу і ринку енергетики. Вперше на форумі, крім газових питань будуть порушені питання електроенергетики, у тому числі і розподілена генерація (сонячна, вітрова енергетика, станції зберігання та побудова «розумних систем»).

Форум відбувається за участі урядовців України, ЄС та США, учасників ринку-представників найбільших українських енергетичних компаній, визнаних експертів галузі.