Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.10.2023, 09:23

Н. Ткачук взяла участь у Міжнародному форумі з управління Інтернетом (IGF 2023)

IGF 2023_2.jpegКерівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО, секретар НКЦК Наталія Ткачук взяла участь у Міжнародному форумі з управління Інтернетом (IGF 2023). Захід проводиться під егідою ООН та цього року в Кіото (Японія) об’єднав понад 5000 учасників зі 175 країн - представників державного та приватного сектору, наукових кіл та експертів для обговорення перспектив та проблемних питань розвитку Інтернету, новітніх технологій та кібербезпеки.

В ході виступу, присвяченому ролі електронних доказів та розвідки з відкритих джерел у розслідуванні воєнних злочинів, Н. Ткачук наголосила, що окрім перемоги над ворогом та відбудови України важливою задачею є притягнення до відповідальності всіх воєнних злочинців рф, винних у злодіяннях, що відбуваються в Україні.

«З початку агресії російської федерації правоохоронними органами України зареєстровано понад 100 тисяч воєнних злочинів. Це безпрецедентна цифра, що потребує залучення до процесу їх документування всього громадянського суспільства та світової спільноти, і методи OSINT та використання електронних доказів є важливим інструментом».

Також секретар НКЦК звернула увагу на те, що під час обговорення загроз, повʼязаних із розвитком Інтернету, таких як кібератаки та дезінформація, потрібно памʼятати, що саме рф  вперше почала використовувати Інтернет та соціальні мережі для зловмисних цілей. Зокрема, маніпуляцій та пропаганди, втручання у вибори демократичних країн, використання кібератак як  інструменту інформаційних операцій.

IGF 2023_2 (2).jpeg«Саме країна-терорист винайшла та випробувала в Україні ці злочинні механізми. Це важливо пам’ятати, коли ми говоримо про спільну побудову безпечного Інтернету на глобальному рівні», - додала вона.

Також в рамках заходу секретарем НКЦК було проведено низку робочих  зустрічей із японськими та американськими партнерами —  представниками JICA та Державного департаменту США, в ході яких обговорено подальші напрями двосторонньої взаємодії у сфері кібербезпеки. Н.Ткачук висловила вдячність партнерам за підтримку розвитку спроможностей Національної системи кібербезпеки України та успішні заходи, які за їх сприяння проведено НКЦК при РНБО України.