Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату10.10.2023, 11:59

Бюджет сектору безпеки і оборони у 2024 році пропонується затвердити на рівні не менше 21,6% ВВП – рішення РНБО України

Рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України, затверджено Указом Глави держави від 9 жовтня 2023 року № 682.

Контроль за виконанням вказаного рішення РНБО України покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Рада національної безпеки і оборони України пропонує Уряду передбачити в проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 21,6% ВВП для сектору безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України передбачити в обсязі не менше 1 692 613,0 млн гривень.

Цим рішенням передбачається забезпечити у 2024 році збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства.

Кабінетові Міністрів України доручено в 2024 році вжити заходів щодо забезпечення першочергового фінансування заходів із посилення спроможностей та задоволення першочергових потреб сил безпеки і оборони України в озброєнні, військовій та спеціальній техніці, ракетах і боєприпасах, належного утримання особового складу сил безпеки і оборони України, реалізації соціальних гарантій та інших напрямів, пов’язаних із здійсненням заходів щодо відсічі збройної агресії російської федерації. Це принципова позиція Президента України Володимира Зеленського.

Органам сектору безпеки і оборони України доручається вжити протягом 2024 року заходів щодо посилення фінансової дисципліни у сфері управління бюджетними асигнуваннями та забезпечення цільового, ефективного і результативного використання визначеного бюджетом обсягу коштів.

Міністерству фінансів України доручено забезпечити протягом 2024  року своєчасне фінансування видатків Державного бюджету України, передбачених для органів сектору безпеки і оборони України, у повному обсязі.