Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.09.2023, 09:14

28 вересня 2023 року відбувся онлайн-семінар на тему «Фізичний і кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури та їх стійкість в регіонах України»

28 вересня 2023 року відбувся онлайн-семінар на тему «Фізичний і кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури та їх стійкість в регіонах України».

Захід організовано Службою з питань безпеки критичної інфраструктури Апарату РНБО України і представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global в Україні).

Участь у семінарі взяли майже 300 осіб – представники обласних і районних військових адміністрацій, територіальних громад, оператори об’єктів критичної інфраструктури регіонів, українських дослідницьких інституцій, вищих навчальних закладів.

Спікери – представники органів державної влади (Апарату РНБО України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Міністерства інфраструктури, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Генерального штабу Збройних Сил України), CRDF Global, міжнародні партнери із США і Європейського Союзу.

Учасники заходу обговорили питання забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури регіонів України, кібербезпеки, пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, основні аспекти інженерного захисту об'єктів критичної інфраструктури України за принципом «Країна-Фортеця» та інші.

Також відбулася презентація Платформи електронного навчання, яка містить сім модулів дистанційного навчання з питань безпеки та стійкості критичної інфраструктури Інституту управління надзвичайними ситуаціями Федерального агентства з надзвичайних ситуацій США при Департаменті внутрішньої безпеки США, та два модулі (нові електронні навчальні курси), розроблені українськими експертами з питань безпеки та стійкості критичної інфраструктури. Цю Платформу надано в рамках Проєкту «Допомога у вирішенні нагальних потреб служби з питань безпеки критичної інфраструктури Апарату РНБО України щодо захисту критичної інфраструктури.