Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.09.2023, 11:06

Секретар РНБО Олексій Данілов зустрівся з послом Німеччини в Україні Мартіном Єґером

Danilov-German Ambassador Jaeger.jpgСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґером.

Сторони обговорили низку питань двостороннього співробітництва та напрямки його подальшого поглиблення, а також обмінялися думками щодо безпекової ситуації в глобальному та регіональному вимірах.

Олексій Данілов привітав Мартіна Єґера з призначенням та висловив подяку за усебічну підтримку Німеччиною України на її шляху до перемоги над державою-терористом рф. За словами Секретаря РНБО, від початку повномасштабного вторгнення рф позиція німецької сторони якісно змінилася, і сьогодні Німеччина «максимально співпрацює з нашою країною», зокрема, у наданні озброєння та військової техніки.

На переконання пана Данілова, участь Німеччини у повоєнній трансформації України є вкрай актуальною. «Вже зараз було б доречним і своєчасним обирати економічні сектори і починати велику роботу», - сказав він, наголосивши, зокрема, на співпраці у сфері енергетики, цифровізації та ВПК.

Олексій Данілов також відзначив необхідність збереження єдності Європи та важливість формулювання цивілізованим світом бачення, «як зробити з того, що сьогодні називається росією, територію, яка не буде зазіхати на інші країни».

Своєю чергою Мартін Єґер наголосив на тому, що серед його ключових завдань на посаді – «допомогти Україні перемогти», а також розбудова німецько-українського стратегічного партнерства. «Україна вже сьогодні є партнером, який впливає на розвиток ЄС», - зазначив пан Посол.

Мартін Єґер висловив готовність сприяти поглибленню двостороннього економічного співробітництва та запевнив у готовності Німеччини й надалі надавати Україні усебічну допомогу в її боротьбі.