Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.08.2023, 13:00

Олексій Данілов: Перемога України наближається з кожним днем

Перемога України наближається з кожним днем. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі ТК «Рада» у середу, 23 серпня 2023 року.

Відповідаючи на запитання, Олексій Данілов застеріг від хибної уяви про військову слабкість ворога. Крім того, сказав він, рф у рамках гібридної війни проводить потужну інформаційну кампанію, з-поміж іншого, у соцмережах, намагаючись розхитати наше суспільство.

Водночас, заявив Секретар РНБО, українська влада вживає системних заходів з протидії спробам агресора дестабілізувати ситуацію всередині країни. «Якщо ми зберігатимемо єдність, якщо наша українська родина буде єдиною, шансів у ворога перемогти нас – нуль, - заявив він. - Збройні Сили України, наш бойовий дух обов’язково переможуть».

Коментуючи публікації у деяких західних медіа про нібито незадоволення партнерів темпами контрнаступу, Олексій Данілов підкреслив: «Це війна, і це не про задоволення, а про важку, складну щоденну працю». При цьому він нагадав, що ті ж самі видання свого часу стверджували, що українська армія неспроможна захистити країну, і що рф переможе за короткий проміжок часу.

Секретар РНБО також підкреслив, що політичні лідери всіх цивілізованих країн заявили про намір підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, «поки ми самі не вирішимо, в який спосіб закінчити війну».

Він нагадав, що Україна виступає за послідовну реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського.