Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.08.2023, 12:59

Олексій Данілов: Україна довела всьому світові, що ми – нація, вільний народ

Україна довела всьому світові, що ми – нація, вільний народ. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі програми «Говорить Великий Львів» у середу, 23 серпня 2023 року, додавши, що ставлення до нашої країни до 24 лютого минулого року і нині кардинально змінилося.

Олексій Данілов зазначив, що всі громадян нашої держави дуже хочуть, щоб завтрашнє свято стало останнім Днем Незалежності, який ми святкуємо в умовах воєнного стану. «І ми всі разом докладаємо максимум зусиль, щоб так сталося», - сказав він, водночас додавши, що прогнозувати, коли закінчиться війна, складно, оскільки перебіг бойових дій залежить від багатьох обставин.

«Головне – витримати. Все залежить від нас. Якщо нинішня згуртованість збережеться, шансів у ворога перемогти нас немає. Але для перемоги треба ще багато працювати», - зазначив Секретар РНБО України.

Відповідаючи на запитання, Олексій Данілов заявив, що Україні байдуже, якою буде реакція рф на постачання літаків F-16: «F-16 захищатимуть наше небо».

При цьому він висловив думку, що рф не вдасться до застосування тактичної ядерної зброї. «Вони не залякають ані нас, ані наших партнерів», - сказав Секретар РНБО, додавши, що «після F-16 буде ще щось набагато цікавіше».