Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.08.2023, 17:13

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Послом Австралії в Україні Брюсом Кевіном Джеффрі Едвардсом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Австралії в Україні Брюсом Кевіном Джеффрі Едвардсом.

На початку зустрічі Олексій Данілов висловив подяку Австралії за надання всебічної допомоги в боротьбі з російським агресором, зазначивши, що «Україна завдяки таким друзям обов’язково переможе у війні».15_08_Posol.jpg

Сторони обговорили актуальну безпекову ситуацію у світі та регіоні.

Олексій Данілов наголосив на важливості підсумків саміту НАТО, який відбувся 11-12 липня у столиці Литви, і висловив сподівання, що Австралія долучиться до декларації країн-членів Великої сімки щодо довгострокового сприяння безпеці України.

Своєю чергою, пан Посол заявив, що світ «вражений стійкістю і сміливістю українців». «Австралія робитиме все, щоб підтримати Україну на її шляху до перемоги», - запевнив він. Пан Брюс Кевін Джеффрі Едвардс також високо оцінив зусилля України щодо протидії російській пропаганді у світі.

Сторони, з-поміж іншого, наголосили на важливості продовження Чорноморської зернової ініціативи задля недопущення світової продовольчої кризи та необхідності неухильного дотримання міжнародного морського права.