Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату09.08.2023, 09:14

В Апараті РНБО України відбулося засідання робочої групи НКЦК з питань співробітництва із CCDCOE

В Апараті Ради національної безпеки і оборони України 8 серпня 2023 року під головуванням заступника Секретаря РНБО України, заступника керівника НКЦК Сергія Демедюка відбулося засідання робочої групи Національного координаційного центру кібербезпеки з питань співробітництва з Об’єднаним центром передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE).

У засіданні взяли участь фахівці Апарату РНБО України, Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національної поліції України, Міністерства закордонних справ України та розвідувальних органів.

«Співпраця між НКЦК та CCDCOE є важливим фактором в ефективній спільній протидії загрозам у кіберпросторі. Правильно налагоджена взаємодія дозволить нам обмінюватися досвідом з партнерами, розробляти інноваційні підходи та працювати разом над забезпеченням надійного і стійкого кіберпростору, що є важливим аспектом національної безпеки нашої держави та країн-членів Альянсу», – сказав Сергій Демедюк.

Під час заходу узгоджено Дорожню карту співпраці між Україною та Об’єднаним центром передових технологій з кібероборони НАТО. Обговорено питання представництва суб’єктів забезпечення кібербезпеки України у кібернавчаннях Crossed Swords 2023, проведення яких під егідою Центру заплановане на першу декаду грудня цього року у м.Таллінн (Естонія).

Учасники також заслухали звіт представника НКЦК в CCDCOE щодо результатів роботи Центру за останні місяці та про заплановані заходи.