Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.08.2023, 16:24

О. Данілов: Україна робить усе, щоб не допустити продовольчої кризи у світі

Україна робить усе, щоб не допустити продовольчої кризи у світі. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі Українського радіо у п’ятницю, 4 серпня. 

Секретар РНБО наголосив, що питання постачання українського зерна світові було на порядку денному під час сьогоднішнього засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

«Ми не збираємося зупинятися у питанні зернового експорту. У нас з росією не було жодної «зернової угоди», а є домовленості з Туреччиною і з ООН, яка згідно з уставом має забезпечувати Чорноморську «зернову ініціативу», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи має Україна достатньо потуги, аби протистояти росії, Олексій Данілов зауважив, що «ми будемо направляти наші кораблі з зерном, куди вважатимемо за необхідне, не питаючи дозволу» у росіян.

«Україна робить усе, щоб забезпечити світ продуктами харчування, а також економічну стійкість для вітчизняних сільгоспвиробників. Залишається питання до цивілізованого світу, доколи він терпітиме країну-терориста?» - зазначив він.