Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.08.2023, 21:22

Олексій Данілов: Ближчим часом росія максимально підвищуватиме ставки, щоб примусити Україну до поступок

Ближчим часом росія максимально підвищуватиме ставки, йтиме ва-банк, щоб примусити Україну до перемовин і поступок на її умовах. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі програми «Говорить Великий Львів».

За його словами, рф прагне якнайшвидше вирішити вкрай важливі та чутливі для неї питання, тим паче що міжнародна ситуація складається не на її користь, і тому максимально підвищує градус напруги, зокрема посилює ракетні обстріли українських міст. Крім того, рф активізувала «інформаційні атаки», розповсюджує фейкові новини, використовуючи медіа західних країн, щоб вплинути на суспільну думку в Україні і світі.

Олексій Данілов зауважив, що рф також намагатиметься усіма засобами розхитати ситуацію всередині нашої держави, і наступні кілька місяців будуть складними.

У контексті дестабілізуючих дій рф Секретар РНБО України звернув увагу на «нагнітання ситуації» на польсько-білоруському кордоні, нагадавши про порушення білоруськими гелікоптерами повітряного простору Польщі. «Вони намагаються з’ясувати, як на цю ситуацію зреагує НАТО», - сказав він, додавши, що зараз багато залежатиме від Заходу, наскільки він буде готовий продовжувати давати відсіч рф, зокрема у разі відкритої агресії.

росіянам, зазначив Олексій Данілов, потрібен час для підготовки до нової війни, і не можна дозволити їм реалізувати ці плани. За словами Олексія Данілова, «потрібно витримати тиск і остаточно вирішити питання наших взаємин з рф».