Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.07.2023, 16:56

Олексій Данілов: Україна не здаватиметься та боротиметься стільки, скільки потрібно

Україна не здаватиметься та боротиметься стільки, скільки потрібно. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у вівторок, 11 липня 2023 року, в ефірі «24 каналу». «Ми будемо боротися за свою свободу і незалежність стільки, скільки буде потрібно. Здаватися не збираємося», - наголосив він.

Коментуючи заяви деяких політиків, які висловлюють сумнів у здатності України остаточно перемогти рф військовим шляхом і вважають, що доведеться розпочати переговори з країною-агресором, Олексій Данілов зазначив, що наша позиція лишається незмінною: тимчасово окуповані території мають бути звільнені, росія - юридично покарана, путін - посаджений на лаву підсудних. «Тільки після цього Україна розумітиме, як співіснувати з таким божевільним сусідом», - сказав він, додавши, що рф обов’язково буде фрагментована зсередини.

Секретар РНБО України також зауважив, що багато хто з чинних західних політиків здобував освіту у світових університетах за імперськими підручниками, в яких паплюжиться історія України. Підручники, за якими навчаються студенти світових університетів, написані «російським почерком», і наше завдання – зробити усе, щоб історія була правдивою, наголосив Олексій Данілов.