Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.07.2023, 16:54

Олексій Данілов: Україна обов’язково стане 33-м членом НАТО

Україна обов’язково стане 33-м членом НАТО. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у вівторок, 11 липня 2023 року.

Олексій Данілов назвав «історичним» обговорення запрошення України до НАТО, яке нині відбувається на саміті Альянсу у Вільнюсі: «Те, що ми сьогодні почули і почуємо завтра, буде визначним для нашої історії».

«Звісно, ми б дуже хотіли, щоб нас прийняли до НАТО вже зараз, але усвідомлюємо, що в Україні триває війна», - сказав він, додавши, що на наступних самітах рух на шляху до євроатлантичної інтеграції триватиме. При цьому Секретар РНБО України зазначив, що цей шлях став набагато коротшим, оскільки наша країна не виконуватиме План дій щодо членства.

«Ми просуватимемося вперед, і буде оголошено про наше членство у цій родині», - сказав він, додавши, що «це непростий процес», але «домашню роботу щодо повного переходу на стандарти Альянсу» буде виконано.

Секретар РНБО нагадав, що коли путін починав широкомасштабну агресію 24 лютого 2022 року, країн-членів Альянсу було 30. Нещодавно до НАТО вступила Фінляндія, невдовзі приєднається Швеція, і Україна теж обов’язково увійде до цієї «родини».

«Ми доведемо всім, що маємо там бути. Те, що роблять наші військові, суспільство, військово-політичне керівництво, доводить світові, що ми вже є членом цієї спільноти, - сказав він. - Наше військо сьогодні відповідає всім стандартам НАТО».

При цьому Олексій Данілов заперечив тезу російської пропаганди, що світ «втомився» від допомоги Україні. За його словами, «світ з нами до повної перемоги, всі країни будуть спільно з нами боротися з цим злом».

Олексій Данілов прокоментував перший день саміту НАТО у Вільнюсі в ефірі «Суспільного», «24 каналу» та «Радіо Свобода».