Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.07.2023, 12:42

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з міністром оборони Литви А. Анушаускасом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з міністром національної оборони Литовської Республіки Арвідасом Анушаускасом в рамках його візиту до України.

Сторони обговорили актуальну безпекову ситуацію у світі та регіоні та посилення підтримки Литвою України на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф.

О. Данілов висловив подяку литовській стороні за усебічну допомогу Україні в її боротьбі з російським агресором. «Ви – наші справжні друзі, ви розумієте глибину і складність процесів, за що ми вам щиро вдячні», - сказав він.

Розглядаючи нещодавні події на території росії, Секретар РНБО України зазначив, що так зване «повстання пригожина» є «лише першим поштовхом перед землетрусом». «Процес фрагментації не зупинити, і він може стати ще більш неконтрольованим», - зазначив він.

«росія – це вже не країна, а небезпечна територія, з бандформуваннями, які збивають літаки, вбивають офіцерів, а з цього приводу навіть не збирається радбез рф», - сказав О. Данілов, додавши, що у демократичного цивілізованого світу поки що відсутнє розуміння того, «що робити з останньою колоніальною країною світу».

Окрему увагу під час зустрічі сторони приділили підготовці до майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі.

Пан Анушаускас поінформував українську сторону про новий 3-річний план Литви щодо підтримки української армії, який передбачає зусилля для забезпечення безперервного надання військової підтримки ЗСУ, реабілітації поранених українських солдатів та подальшого реформування та розвитку ЗСУ у майбутньому.

За словами міністра оборони Литви, Україна є «основою стабільності в Європі», тому литовська сторона робитиме усе можливе для просування євроатлантичних прагнень України та усебічно підтримуватиме нашу країну.