Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.06.2023, 17:06

О. Данілов: На саміті НАТО у Вільнюсі має бути прорив, якщо мова про цінності, справедливість та людяність

Секретар РНБО України Олексій Данілов взяв участь у міжнародній конференції «Україна та НАТО напередодні Вільнюського саміту: від підтримки через перемогу до членства», що пройшла 27 червня ц.р. у Києві.

28_06_1.jpgПід час свого виступу в рамках панельної дискусії про гарантії безпеки, які Україна може отримати під час війни з росією, О. Данілов акцентував на тому, що під час створення НАТО «демократичні цінності були первинними», для захисту яких Альянс і було сформовано. «Зараз, у 21-му столітті ми обговорюємо питання того, що треба збільшувати виробництво зброї для вбивства людей», - зазначив він, додавши, що «ніхто не хоче задумуватись, як так сталося».

Розглядаючи питання так званого «бунту пригожина», Секретар РНБО України зазначив, що розпад СРСР у 1991 році так само для багатьох західних країн став несподіванкою. «Що ми бачимо сьогодні? В п’ятницю почали відбуватися події, які показали, що ніякої росії, як держави, не існує, - сказав він. - Є абсолютно неконтрольована територія, над якою немає влади, немає ніякого президента путіна». «Це початок кінця», - зазначив О. Данілов, додавши, що від світу зараз залежить, яким буде цей кінець.

При цьому він наголосив на тому, що питання перемоги України в агресивній війні, розв’язаній рф – це «питання природної фрагментації росії», оскільки вона є «останньою колоніальною країною в світі», і в нинішній формі «буде нести загрозу будь-якому своєму сусіду і не тільки».

28_06_2.jpgСекретар РНБО висловив переконання у тому, що саміт НАТО у Вільнюсі у липні цього року має принести нашій країні дієві гарантії безпеки. «Я більш ніж впевнений, що прорив має бути, якщо ми говоримо про цінності, справедливість, людяність, - по відношенню до наших людей, наших дітей», - сказав він.

У цьому контексті О. Данілов наголосив на тому, що своєю відсіччю російській збройній агресії Україна довела, що «не треба нікого боятися, треба бути гідним і відстоювати правду». «Зараз ми на боці правди, і нам потрібна допомога для того, щоб ми якомога швидше отримали справедливість», - сказав він.