Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.06.2023, 17:14

НКЦК за підтримки USAID розширює власні аналітичні можливості

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України отримав від Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» доступ до сучасних аналітичних платформ. Це дозволить НКЦК підвищити якість аналізу у сфері кібербезпеки та можливість прогнозування потенційних кіберзагроз.

«НКЦК постійно розвиває свої спроможності з виявлення потенційних та реальних кіберзагроз. Нові аналітичні продукти дозволять покращити ситуаційну обізнаність та підвищити ефективність обміну інформацією з усіма зацікавленими сторонами. Дякуємо американському уряду за постійну підтримку та допомогу у розбудові національної системи кібербезпеки України», – сказав заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Демедюк.

Використання сучасних інструментів допоможе НКЦК розширити можливості власної інформаційної системи, щоб ефективніше збирати інформацію про кіберінциденти, надавати аналітичну оцінку стану кібербезпеки держави та об’єктів критичної інфраструктури, допомагати їм ефективно реагувати на кіберінциденти та попереджати кіберзагрози, а також забезпечувати координацію процесу реагування на кіберінциденти критичного рівня.

Так, саме при Національному координаційному центрі кібербезпеки функціонує постійна Об’єднана група реагування на кіберінциденти/кібератаки, до якої входять технічні фахівці основних суб'єктів кібербезпеки держави, діяльність яких скеровується керівником групи, яким за посадою є заступник керівника НКЦК.

«Неспровокована агресія росії проти України триває, і Уряд США продовжує надавати всебічну підтримку Україні, зокрема й у сфері кібербезпеки, – зазначив директор Офісу економічного зростання Місії USAID в Україні Крістофер Абрамс на офіційній церемонії за участю керівництва РНБО та НКЦК. – Сподіваємось, що згадані аналітичні інструменти сприятимуть тій важливій роботі, яку виконує НКЦК, адже ефективна координація є обов’язковою умовою злагодженого реагування усіх суб’єктів кібербезпеки держави на існуючі та потенційні кіберзагрози».