Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.06.2023, 09:52

В Апараті РНБО відбулося чергове засідання робочої групи з питань недопущення обходу санкцій у паливно-енергетичному комплексі

У рамках забезпечення здійснення контролю за станом виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України у четвер, 15 червня 2023 року, під головуванням Керівника Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрія Зюзя відбулося чергове засідання робочої групи з питань недопущення обходу санкцій у паливно-енергетичному комплексі.

Робоча група розробила конкретні кроки, спрямовані на забезпечення ефективного контролю можливих порушень санкційного режиму та вжиття ефективних заходів реагування. Ці заходи передбачають покращення співпраці з державами, що входять до санкційної коаліції.

«Ми воюємо з росією на всіх фронтах, зокрема і на санкційному. З-поміж іншого, санкції мають на меті послабити економіку країни-агресора», - зазначив А.Зюзь.

За результатами проведеного засідання напрацьовано механізми контролю за виконанням санкційних рішень РНБО України, налагоджена взаємодія з цих питань зі Службою безпеки України, Державною митною службою України, Міністерством закордонних справ України тощо.

Довідково: Робочу групу з питань недопущення обходу санкцій у паливно-енергетичному комплексі створено з метою реагування на факти порушень санкційного режиму у цій галузі, зокрема щодо можливого постачання моторного палива з російської федерації на митну територію України.

До робочої групи залучені представники Служби безпеки України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Секретаріату Кабінету Міністрів України та інших органів виконавчої влади, а також представники експертного середовища.