Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.05.2023, 15:43

Українська делегація у статусі члена CCDCOE вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Центру

Українська делегація взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), яке відбулося 29 травня 2023 року у Таллінні.

16 травня 2023 року Україна стала повноцінним членом CCDCOE зі статусом країни-контрибутора. Приєднання України до Центру є значним досягненням для нашої держави у частині посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони.

Голова української делегації – заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України України Сергій Демедюк зазначив, що підняття прапору України в CCDCOE стало важливим кроком нашої держави на шляху вступу до НАТО.

«Україна, яка вже понад вісім років змушена відстоювати свою незалежність та боротись з країною-терористом на усіх фронтах, показала високий рівень стійкості й у кіберпросторі. Проте російські хакери – це загроза не тільки для нашої держави, а й для всього світу. Для забезпечення міжнародної безпеки та основоположних цінностей усього демократичного світу ми маємо об’єднатись та разом протистояти спільному ворогу», – сказав С. Демедюк.

Також заступник Секретаря РНБО України подякував членам Керівного комітету за підтримку України, зазначивши, що CCDCOE продемонстрував єдність у питанні вступу нашої держави до Центру.